Print Page | Close Window

Strange fan whiring noise

Printed From: The Brick-yard
Category: LT, Crafter & Sprinter Section
Forum Name: LT, Crafter & Sprinter Tech
Forum Description: All LT, Crafter & Sprinter tech related stuff in here
URL: http://www.brick-yard.co.uk/forum/forum_posts.asp?TID=94110
Printed Date: 06 Jun 20 at 22:46
Software Version: Web Wiz Forums 12.01 - http://www.webwizforums.com


Topic: Strange fan whiring noise
Posted By: melvin
Subject: Strange fan whiring noise
Date Posted: 17 Jun 19 at 12:43
Hi All,
Just bought myself a Crafter as an "upgrade" to my T3, thought I'd go for something a bit bigger and more reliable for those long Euro Holidays, it was a good thought but three weeks into ownership and I've had more problems with it than I ever have with the ol' T3.
Anyways, my current issue might not be anything at all but when you start up the wagon you can here a relay click followed by a sort of fan/motor whiring noise which lasts for approx 5 seconds and then stops.  Not sure what it is but I presume it should be doing what ever its doing, however after running for about 5mins the relay clicks again and the noise returns, but this time it stays on indefinitely.  I have no issues with running at the moment and the van pulls well with no problems (except a flashing glow plug light, but that's another story/issue).

Does anyone know what this noise is and should I be concerned?  I still have 2 months warranty so I'd like to get it sorted if needed.

Cheers
Melvin




Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net