The Brick-yard Homepage Brickwerks
Forum Home Forum Home > LT, Crafter & Sprinter Section > LT2 and sprinter forum
  New Posts New Posts RSS Feed - Brake warning light
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Brake warning light

 Post Reply Post Reply
Author
Message
masterchippy View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Mar 20
Location: Caithness
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote masterchippy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Brake warning light
    Posted: 05 Mar 20 at 15:34
Hi new to the site found lots useful. 
I have a 2006 LT35 that I have converted to camper.
The brake warning light came on so decided to check pads and fluids. At least 6mm pad all round. Fluid is slightly above maximum. Made sure nothing seized and ok and Handbrake fine.
However The warning light is now normally off until I press the brake pedal fairly hard then the light comes on until I release the pressure. Actual braking effect feels normal and stops well. Anybody got a clue before I give in and take it tto garage please.
thanks in advance
Jamie  
Back to Top
mojo View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 04 Dec 11
Location: Liverpool
Status: Offline
Points: 104
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote mojo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Mar 20 at 18:48
Hi,
My best guess would be a pad sensor is being triggered under pressure, try unplugging them and see if it still happens.
2006 LT35 TDI 109 AVR
Back to Top
masterchippy View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Mar 20
Location: Caithness
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote masterchippy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Mar 20 at 10:52
SmileThank you. Thought I had checked all sensors but must have missed passenger rear. When I disconnected it this morning the fault cleared. Now is to find out what as causing. Pads were replaced a month or so ago because of the warning light coming on. Fault cleared but came back about 2 weeks ago with the new pads? Will strip it down this weekend and test the pads. Thanks again
Jamie
Back to Top
mojo View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 04 Dec 11
Location: Liverpool
Status: Offline
Points: 104
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mojo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Mar 20 at 18:49
Probably a dodgy sensor,. A new one at eurocarparts is £4.80 with the online discount code.
2006 LT35 TDI 109 AVR
Back to Top
masterchippy View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Mar 20
Location: Caithness
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote masterchippy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Mar 20 at 12:31
Replaced sensors all round. The faulty one looked burnt must have got very hot. Cannot believe it was not replaced when the garage did the pads. They must have seen its condition to replace the pads!. Anyway when I bought the van 5 years ago they replaced front discs and pads as part of its MOT (thats a whole other story) on checking the front had no sensors fitted. They have now. Got 4 sensors for £11.50 on ebay. Next job replace glowplugs. Not looking forward to the back one looks awkward.
Anyway thank you for help in pointing me the right way
Jamie
Back to Top
mojo View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 04 Dec 11
Location: Liverpool
Status: Offline
Points: 104
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mojo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Mar 20 at 12:14
Glad your sorted.
Yep, changing the glow plugs is a bit fiddly, some long nose pliers will help get the connectors off the rear ones behind the pump. Best with a deep slim socket for the number two plug as it's so tight getting in there with the shape of the cylinder head and the coolant sensor in the way.
Try clean the areas around the plugs before you pull them out, also might be worth getting a bit of penetating fluid in there for a few days before tackling them especially if they've been in there a while. Another bit of advise I would give is to test all your plugs before fitting them and test the leads are giving power on the cold start cylcle with a multimeter, you'll know 100% then that you glow sytem is all good.
Good luck with them.
2006 LT35 TDI 109 AVR
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

The WebThis site